احتمالاً با شما اتفاق افتاده که پس از وقوع یک حادثه، قطعهای از بدنه یا بخشی از اتاق خودرویتان دچار آسیب شود. در چنین شرایطی، ضروری است که کل اتاق خودرو را جایگزین کنید. بنابراین، به عنوان راننده، مهم است که تفاوت بین قطعات رنگ فابریک و کورهای را بدانید. برای این کار، لازم است اطلاعات کاملی از قطعات بدنه خودرو و انواع آن در بازار داشته باشید.
برای انتخاب بهترین راهحل، آشنایی کامل با قطعات رنگ فابریک یا مدلهای کورهای آن ضروری است. به طور کلی، قطعات بدنه خودرو (بدنه رنگی خودرو) معمولاً در دو نوع مختلف عرضه میشوند: قطعات فابریک (بدنه رنگ فابریک) و قطعات کورهای (بدنه رنگ کورهای).
قطعات فابریک خودرو
قطعات فابریک (رنگ فابریک کارخانه)، در واقع بخشهایی از اتاقهای رنگ فابریک تولیدی کارخانهسازنده خودرو میباشند و از اتاقهای صفر خودروی شرکت باز میآیند و در صورت لزوم استفاده میشوند. در مواردی که بدنه خودروی شما دچار آسیب یا افت شده است، میتوانید برای تعمیر از قطعات فابریک استفاده کنید. یکی از تفاوتهای قطعات فابریک با کورهای این است که قطعات فابریک فقط برای خودروهایی که حداکثر سه سال از تولید آنها گذشته استفاده میشود تا بتواند آسیب مورد نظر در خودرو را تعمیر کند.
قطعات رنگ کوره ای خودرو
آشنایی با قطعات کورهای خودرو، تفاوت قطعات رنگ فابریک خودرو و کورهای را توضیح میدهد که در یک قطعه کورهای، از روشهای خاصی برای پاشش رنگ یا نقاشی در محیطی ایزوله استفاده میشود. اما قطعه فابریک از اتاقهای یدک صفر کارخانهسازنده برای استفاده در خودروی آسیبدیده استفاده میشود.
رنگ کورهای در اصل روشی است که برای بهبود کیفیت کار از آن استفاده میشود. کورهای که برای رنگ استفاده میشود، فضای ایزولهای است که عاری از هرگونه ذرات و گرد و غبار است و هوای تمیز اما بسیار کمی دارد. در این روش، برای جلوگیری از پراکندگی ذرات، هوا فیلتر میشود و رنگ بدون تاثیر از عوامل محیطی روی قطعه یا بدنه قرار میگیرد.
دمای استانداردی که در کوره وجود دارد در ابتدا ۲۳ یا ۲۴ درجه است که در همه جا به طور یکسان و با کنترل منظم با سنسورها نوسان ندارد. ثبات دما باعث میشود فاصله بین مولکولهای رنگ کمتر شود، استحکام آن بالا رفته و باعث یکدست شدن رنگ بدنه میشود.
بعد از چند دقیقه که دما ثابت شد، آن را تغییر میدهند و تا ۶۲ درجه بالا میبرند تا رنگ به پختگی و ظرافت خود برسد. رنگهای کورهای به دو دسته پودری و مایع تقسیم میشوند. رنگ کورهای پودری، بهترین گزینه برای رنگآمیزی در صنایع فلزی است، اما برای انتخاب آن، نوع مدل خودرو نیز مورد توجه قرار میگیرد.
رنگهای کورهای مایع، به صورت مایع و با استفاده از کمپرسور یا پیستول بر روی بدنه خودرو اسپری میشوند و سپس با حرارت مناسب پخته میشوند. همانطور که ذکر شده، رنگهای پایه بر اساس تیره یا روشن بودنشان، نیاز به درجه حرارت و زمان متفاوتی دارند. اما برای به دست آوردن نتیجه بهتر، توصیه تولید کننده رنگ را رعایت کرد و زمان و حرارت مورد نیاز را بر روی آن اعمال کرد.
با توجه به پایداری بالای رنگهای کورهای مایع، این نوع رنگها در صنعت تولید خودرو استفاده گستردهای دارند. با وجود قیمت مناسب و کیفیت بالا، برخی افراد ممکن است با بررسی تفاوت قطعات فابریک با کورهای مایع، استفاده از قطعات فابریک را برای اتومبیل خود ترجیح دهند.
مزایا و معایب رنگهای کورهای
مزایا
۱. تمیزکاری آسان
۲. مقاومت بالا در برابر گرد و غبار و روغن
۳. سطح صاف و غیر متخلخل
۴. مقاومت در برابر نفوذ باکتری و ذرات ریز
۵. ظرافت بالا
۶. خشک شدن سریع
معایب:
۱. هزینه بالای راهاندازی
۲. بازار هدف محدود
۳. مزایای رنگ فابریک
امروزه هنگام خرید خودرو، بسیاری از افراد از کارشناسان متخصص استفاده میکنند تا رنگ خودرو را بررسی کنند. با استفاده از دستگاههای دیجیتال، کارشناسان قادر به تشخیص رنگ هستند و میتوانند با اطمینان تغییرات در ضخامت قطعات را تشخیص دهند. در مقابل، اگر کسی برای قطعات فابریک هزینه زیادی را پرداخت کند، ممکن است بدون آگاهی دیگران این تغییرات را انجام داده باشد. این هزینه اضافی بی فایده است و به نفع افراد دیگر نمیباشد.
همچنین، بازار سیاه برای این قطعات به شدت فعال است و ممکن است افراد با فروش قطعات تقلبی به عنوان قطعات فابریک، به دیگران آسیب برسانند.
مقایسه قطعات فابریک و کورهای
بدنههای رنگی خودرو معمولاً در دو نوع فابریک و کورهای تولید و به بازار عرضه میشوند. در صورت صدمه دیدن خودرو، میتوانید بر اساس سلیقه و نیاز خود یکی از این دو نوع را انتخاب کنید. برای انتخاب بدنه رنگ فابریک و کورهای خودرو میتوانید بر اساس کیفیت و قیمت تمام شده هر یک از این قطعات اقدام کنید.
از دیگر موارد تفاوت بین قطعات فابریک و کورهای میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
۱. بدنه رنگ فابریک برای خودروهایی مناسب است که حداکثر 3 سال از تولید آنها گذشته باشد. اما بدنه رنگ کورهای برای تمام مدلهای خودرو با هر قدمت تولیدی مناسب است.
۲. قطعات کورهای کیفیت بالا و قیمت مناسبی دارند. اما قطعات فابریک قیمت بالاتری دارند.
۳. در قطعات کورهای هیچ محدودیتی در رنگ و کد رنگ نیست.
انتخاب قطعات فابریک یا کورهای
با درک تفاوت بین قطعات فابریک و کورهای و توجه به عواملی مانند بودجه و نوع
مدل ماشین، میتوانید برای انتخاب هر یک از این قطعات برای خودروی خود اقدام کنید. همچنین، نیاز به فروش خودرو هم میتواند در انتخاب شما تأثیرگذار باشد.
استفاده از قطعات فابریک و کورهای با توجه به عوامل ذکر شده میتواند شما را در انتخابی دقیق و به صرفه کمک کند. برای ماشینهای مدل بالا، استفاده از قطعات فابریک به لحاظ اقتصادی گزینه مناسب تری است. استفاده از این قطعات در مواردی که قصد فروش خودرو را دارید، باز هم به عنوان یک گزینه به صرفه معرفی میشود.
تفاوت رنگ کورهای و معمولی
تفاوتهای اصلی بین رنگ کورهای و رنگ معمولی (رنگ کارخانه در مقابل رنگ بیرونی) عبارتند از:
۱. رنگ معمولی بیشتر استفاده در بین افراد معمولی و حرفهای دارد، در حالی که رنگ کورهای طرفداران زیادی در صنایع صنعتی دارد.
۲. رنگ معمولی را میتوان در هر سطحی اعمال کرد و رنگ کورهای جایگزین بسیار مناسبی برای پوشش قطعات فلزی است.
۳. رنگآمیزی با رنگ پودری کورهای، ویژگیهای بهتری نسبت به رنگ معمولی دارد و از هدر رنگ نیز جلوگیری میکند.
۴. برای استفاده از رنگهای کورهای، نیاز به دستگاه پاشش رنگ داریم که در رنگهای معمولی احتیاجی به دستگاه نیست.
۵. یکی از مهمترین تفاوتهای بین رنگ کورهای و پودری این است که رنگهای پودری فاقد هر گونه حلال هستند.
۶. عناصر سازنده هر دو رنگ رزین، مواد افزودنی و رنگدانهها هستند اما تمایز اصلی آنها در حلال است که رنگ معمولی حاوی حلال است اما رنگهای پودری حلال ندارند.
نتیجهگیری
اگر قصد استفاده از قطعات رنگی برای بدنه خودرو دارید، میتوانید از انواع فابریک یا کورهای آنها استفاده کنید. برای یک انتخاب دقیق و با صرفه اقتصادی، بهتر است ابتدا تفاوت قطعات فابریک و کورهای را بدانید. گرچه قطعات کورهای ظاهر و کیفیتی مشابه به قطعات فابریک دارند، اما میزان بودجه و نوع مدل ماشین در انتخاب شما تأثیرگذار است. با این رویکرد، میتوانید قطعهای با کیفیت مناسب و با قیمتی به صرفه خریداری کنید. برای خرید هر یک از این قطعات و دیگر لوازم یدکی اصلی برای خودروی خود، میتوانید از متخصصان مجرب و با تجربه وبسایت پرشین یدک بهره ببرید.
- ۰۲/۱۲/۰۶